30. september 2014

Med en reception og to snoreklip blev regionernes tre landsdækkende akutlægehelikoptere tirsdag eftermiddag indviet af det officielle Danmark.

Sundhedsminister Nick Hækkerup og formand for Danske regioner Bent Hansen indviede tidligere på dagen den landsdækkende akutlægehelikopterordning ved en fælles reception I Billund Lufthavn, på en af landets tre nyanlagte helikopterbaser.

Klip og så af sted

Efter taler og ønsker om succes for akutlægehelikopterne som supplement til det eksisterende akutberedskab, klippede Nick Hækkerup og Bent Hansen samtidig i den traditionelle røde snor. To af akutlægehelikopterne fløj efter snoreklippet ”hjem” til basen i hhv. Ringsted og Skive, mens den tredje blev på basen i Billund – klar til at gå i vagt natten mellem d. 30. september og d. 1. oktober.

Tre til fem fungerer

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) hæftede sig på dagen ved at tre akutlægehelikoptere til fem regioner vidner om at regionerne er gode til at samarbejde til fordel for borgerne.

– Vi ved, at helikopternes redder både liv og førlighed. Forsøgsordningerne har dokumenteret, at akutlægehelikopterne er særligt effektive over lange afstande og fungerer fremragende som et supplement til det akutberedskab regionerne allerede har. Jeg er virkelig glad for, at være med til at sende dem på vingerne i dag, siger Bent Hansen.

Mest syge over længste afstande

Regionernes akutlægehelikoptere skal primært flyve til akut syge patienter, hvor tid er afgørende. Samtidig er der ofte tale om patienter, der har brug for hjælp på de større specialiserede sygehuse. Akutlægehelikopterne flyver med ca. 240 km/t., hvad der svarer til ca. fire kilometer i minuttet.

Alle tre akutlægehelikoptere kan alarmeres fra midnat, hvor forsøgsordningerne i Karup og Ringsted lukker.

Hent foto

Billeder kan frit anvendes i forbindelse med omtale af regionernes akutlægehelikoptere.
Foto: Regionernes akutlægehelikoptere/Lasse Hyldager

Flere oplysninger

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, tlf. 4031 3707