Baser

Klik på billedet for at hente i stor opløsning.

De fire akutlægehelikoptere hører til på hver deres base i Skive, Billund, Ringsted og Saltum.

Strategisk placeret

Baserne er strategisk placeret for at sikre den bedste dækning i de dele af landet, hvor der er langt til de specialiserede behandlingssteder. Det kan for eksempel være til traumecentre og hospitaler, der foretager akutte ballonudvidelser i forbindelse med blodprop i hjertet eller brandsårsafdelinger.

Kortet nedenfor viser baseplaceringer og helikopterflyvetid, samt køreafstand til de 4 traumecentre i Danmark, der er placeret i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Derudover viser kortet også hvilke dele af landet, hvor helikoptertiden vil være hurtigere en ambulancekøretiden. Fra de vestlige dele af Jylland og Sjælland samt Lolland og Falster vil helikopterflyvetiden til nærmeste traumecenter fx være hurtigere end ambulancen.

Helikoptertypen

De 4 danske akutlægehelikoptere er af typerne EC 135 P2e og H135, der bliver bygget af Airbus Helicopters.

De eksterne dimensioner muliggør sikker landing tæt på patienten, hvorved der kan spares værdifuld tid. Jo mindre helikopterne vejer, jo mindre risiko er der for gennemsynkning på blødt underlag.

Kabinestørrelsen giver et godt ergonomisk arbejdsmiljø for lægen, som kan nå alt medicinsk udstyr og udføre alle behandlingsscenarier fra sin fastspændte position.

Kontakt os

Kontakt sekretariatet

Hvis du har spørgsmål, ris, ros eller klager, så vil vi gerne høre fra dig.

Sekretariatet for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning

Telefon: +45 7841 4936,

Mail: alh@rm.dk

Send sikker mail

Hvis din besked indeholder personoplysninger:

Skriv sikkert til os 
For borgere
For virksomheder

Sekretariatet svarer mandag til torsdag kl. 8.00-15.30 og fredag kl. 8.00-15.00.