Akutlægehelikopterne bemandes af tre personer: en pilot, en præhospital akutlæge og en HEMS-redder, som er en specialuddannet ambulanceredder.

Krav til besætningen

Alle ansatte i Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning er højt kvalificerede. Der stilles store krav til det operative mandskabs faglige kompetencer, erfaringer samt fysisk og psykisk robusthed og ikke mindst deres evne til samarbejde. I udvælgelsesprocessen er det langt fra alle, som kommer gennem nåleøjet. Alle udvalgte har gennemgået et intensivt træningsforløb. 

Vagtdækning 

De fire akutlægehelikoptere er døgnbemandede. Piloten og HEMS-redderen er på vagt en uge af gangen, mens akutlægen typisk er på vagt 1-3 døgn af gangen. I en vagtperiode skal mandskabet være klar til at flyve døgnet rundt.  

Mobiliseringstid

I dagtiden er der mobiliseringstid på 4,5 minutter. Det vil sige, at akutlægehelikopteren skal være i luften inden 4,5 minutter efter der er indkommet et alarmopkald. Om natten kan planlægning af turen og vurdering af vejret være mere kompliceret, og det kan tage længere tid.  

Akutlægerne

Piloterne

HEMS-redderne

Mød en akutlæge

Mød en pilot

Mød en HEMS-redder

(Tidligere HCM-redder)